zezunja.punt.nl
Een brief aan een vriend
 
 
Lieve vriend,
 
Foto! Foto! Foto! 
 
En verder is het goed met me. Ik ben nog hartstikke werkeloos, spreek met de dag beter Frans, haat huizen met zeven kamers op het moment dat je ze moet schoonmaken, kijk alle afleveringen van Six Feet Under achter elkaar (bij gebrek aan seizoen 6 van The Soprano's), moet soms heel hard huilen omdat ik me soms best eenzaam voel, vind het fijn dat mijn ouders zich hier dit weekend bij hun eerste bezoek erg thuis voelden, kan vrijwel alle Vlaamse dialecten en accenten inmiddels zonder tolk verstaan ('gaajetnenieleschoanefrak, zulle'), snak naar een jointje, solliciteer me een ongeluk, ga volgende week netwerken in het Europees Parlement, mag op 22 november stemmen via internet, heb een attest van immatriculatie, wat zoveel betekent als dat ze me voor 18 februari niet het land uit zullen gooien, ben nog dagelijks verliefderig, voel me soms veel te afhankelijk, vind Leuven leuk, maar te veel studenten is ook niet alles, en mis niettemin bijzonder weinig. 
 
Ga je op 9 november naar de reünie van de SvJ? Heb je zin om samen te gaan? Heb je zin om samen eerst iets te eten? Heb je als je niet gaat toch zin om die avond samen iets te eten?
Hoe dan ook: no hard feelings.

Hoe is het met jou afgezien van je haartooi, zoals ze dat hier noemen?
Liefs, kussen,

Zezunja

PS. Vind je het goed als ik deze briefsgewijze opsomming ook op mijn webzijde pleur? Ik vind 'm bij het nalezen ineens best treffend. 
 
(Van een heel andere orde: iedereen kan hieronder nog een gokje wagen tot vanavond twaalf uur. Er ligt een prijs in het verschiet.)

Reacties

liza op 12-10-2006 09:32
Moet het niet zijn: gaajetneniejeleschoewenefrak, zulle? Jouw poging was anders ook niet slecht hoor, voor een allochtoon :-D. Ik vermoed dat het een soort van Antwerps was? In ieder geval goed voor een glimlach.
Marina op 12-10-2006 09:35
Dat jij dat nog doet, brieven schrijven. 
Zezunja op 12-10-2006 09:39
@ Liza: ja, ik heb het dan ook vooral leren uitspreken. Schrijven is een tweede. Ben het eens met jouw schrijfwijze, hoewel ik toch echt een a heb geleerd: gaajetneniejeleschoewanefrak. maar ik ben het erg eens met neniejele. Die 'je' moet er inderdaad wel tussen.
 
@ Marina: ik noem een mail ook een brief. Zie ook echt geen verschil, behalve de wijze van versturen.
liza op 12-10-2006 09:46
Ik weet zelf als autochtone Vlaming ook niet goed hoe je zoiets zou moeten schrijven hoor, maar ik ben dan ook een Limburgse, geen Antwerpse. Ik praat een mengeling van Limburgs en Antwerps met een vleugje Brabants (ik woon quasi op het drieprovinciënpunt). Hier zeggen we vaak 'zenne' in plaats van 'zulle'. Waar zou dat eigenlijk vandaan komen, dat zulle/zunne/zenne? En hoe omschrijf je de betekenis ervan aan iemand die dat niet kent? Is het een woord dat achter een zin gezet wordt waarmee je iemand ergens van wil overtuigen? En is het Algemeen Nederlands equivalent ervoor dan 'hoor'?
Zezunja op 12-10-2006 09:56
Ja, ik denk 'hoor', of 'weet je', of gewoon een hummetje dat op zoiets duidt. Jullie zeggen ook 'se' , dat kennen wij ook niet.
paul op 12-10-2006 21:39
Webzijde... mooi.
Ted op 13-10-2006 11:31
Tip voor Zezunja: als je in Antwerpen bent reageer dan op elk statement met "allez zeg", dan zit je altijd goed. "Danku" vervang je gewoon door "merci". "Proost"wordt "santé" en "tot ziens" wordt "salut". Waarbij het me opvalt dat wij Antwerpenaren toch wel halve Fransoozen zijn.
Zezunja op 13-10-2006 11:36
Dus als ik dat zeg, kan ik Antwerps? Da's mooi. Geen 'amaai' ertussendoor?
Frank op 13-10-2006 21:31
ça va?
 
Of zoals ik laats hoorde tijden een reunie van een in Bruxelles woonachtige Nederlandse Limburger: de Vlamingen bezigen Nederlandse woorden en Franse syntax tegelijkertijd.
 
Toevoeging, de Nederlandse Limbo's spreken als Duitsers met een Belgisch accent, hoor ik wel een van Randstedelingen, sorry ik bedoel Amsterdammers, mensen uit Rotjeknor, Uti etc.
 
Ter overwezing, Zezunja, d'r is volop werk in Dublin en de Ierse mannen zouden je in de watten leggen, maar jointjes, tja, da's hier ook een gemis: dag levendige erotische fantasien, dagdroompjes, lach en vreetkicks...
 
Toedels
Frank
slw2012 op 24-11-2010 02:18
Rigid hogan scarpe will could could cause accent to your abate and shin muscles. Try agee the shoe with both hands; it should aberration a little. Angle the shoe and it should angle at the ball. Press down the shoe at the toe and it should could could cause the hell to acceleration a little. Test the shoe for flexibility.
yuh op 08-02-2011 06:43
<a href="http://www.e-goodbags.com" target="_blank">Replica Gucci handbags</a>
<a href="http://www.e-goodbags.com" target="_blank">Replica Dior handbags</a>
<a href="http://www.e-goodbags.com" target="_blank">Replica Chanel Handbags</a>
wowdota op 29-07-2011 11:52

 Coach Outlet  is one of the most successful brand of leather in United States market. Coach Outlet Store  American fashion represents the most innovative style and traditional practices in Coach Outlet Store Online  goods repute. Coach Outlet Online  durable quality and superb technology has a good reputation in the female consumer. Coach bags from Coach Outlet Stores  design idea combines innovative fashion sense, the modern United States attitude.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl