zezunja.punt.nl
Ik grossier in kutsmoezen
 
 
Dingen die ik als kutsmoes kan gebruiken om geen stukje te schrijven:
 
1. Ik heb al twee maanden een geheimpje op een heel mysterieus plekje bewaard. Mysterieus omdat ik de neiging heb leuke geheimpjes in het kader van de voorpret met Yuri (klik) te delen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, zoiets. Maar nu dus niet en daar snap ik zelf eigenlijk geen bal van, dus dat moet wel een heel mysterieus plekje zijn, daaro, in mijn hoofd. Voor een tipje van de sluier, zie vorig jaar rond deze tijd: The Corniest Trip Ever (klik).
Even voor de duidelijkheid: dat geheimpje is een waanzinnig goede kutsmoes om tot maandag lekker geen stukjes meer te schrijven.
 
2. Gisteren was ik in het Europees Parlement om met hoge piefen en mindere goden te 'netwerken'. Mijn ouders zijn met pensioen en hebben genoeg tijd om allerlei mensen te verzinnen die ze nog uit een ver verleden kennen die iets met België of met Vlaamse journalistiek te maken hebben. En hoewel ik het vooraf nauwelijks kon toegeven, want ik háát netwerken om het netwerken, ben ik toch blij dat ze dat gedaan hebben. Ik ontmoette gisteren de cowboys die ik nodig had. Cowboys in de zin van: ach meid, kom op, ga gewoon freelancen, je kunt het. En ook al voel je je misschien eerst een stofzuigerverkoper die tientallen deuren in z'n smoel krijgt, het zal je lukken.
Ik ben voor een jaarlijkse Dag van de Cowboy, want ik gun iedereen de overmoed waarmee ik gisteren thuiskwam. En ik gun iedereen de kutsmoes 'ik schrijf even geen stukje, want ik ben druk bezig cowboys te melken'.
 
3. Men wil mijn cursus journalistiek hebben. Hoera! Klein probleempje: die cursus bestaat nog niet. En woensdag moet-ie er wel zijn, of in elk geval in grote lijnen. Me dunkt dat dit een kutsmoes van formaat is.
 
4. We hebben gisteren de laatste afleveringen van het laatste seizoen van Six Feet Under gezien en ik ben er nóg stil van. Ik moest wenen. Sinds ik hier woon, ween ik, omdat wenen hier niet archaïsch is en ik het een stuk leuker vind om een potje te wenen dan te huilen of te janken. Maar goed, ik moest dus wenen. En daarna was het verdomde stil in huis. En in mij. Daar komen geen stukjes van.
 
5. Aan de foto te zien, moet Yuri vanavond zijn poezelige handjes laten wapperen en mijn coupe de troep voorzien van een fijne snit. En als je lief aan je hoofd zit te frunniken dan zijn weblogstukjes wel het laatste waar je aan mag denken. Tenminste, als je lief een lieve lief is, wiens handen 200 procent aandacht verdienen.
 
6. Ik moet het nog goedmaken met de sigarenboer van le magasin avec l'odeur du chien (© Yuri). Omdat ik deze neringdoende vaak bezoek wanneer ik net van Franse les kom, heb ik de neiging Frans te spreken. Want als ik tijdens de les ook maar één woordje Nederlands of Engels spreek, volgt er een opgeheven wijsvinger, en ik ben nogal gemakkelijk conditioneerbaar. Terwijl in dit land, dat wordt verscheurd door een malle taalstrijd, bonjour zeggen niet altijd iets is dat je in dank wordt afgenomen. Anekdote: een vrouw die van oorsprong Franstalig is, moest 'bijzitten' op een Vlaams stembureau. De dame in kwestie zei één woord Frans tegen een Vlaming, namelijk 's'il vous plaît'. De Vlaming gaat nu een klacht indienen, omdat hij in een Vlaams district woont en er op het stembureau Nederlands gesproken moest worden.
Kortom, dit klinkt misschien als een kutsmoes, maar ik zal al mijn charmes in de strijd moeten werpen om vergeving te krijgen voor de talloze merci's, s'il vous plaîts en au revoirs die ik bij le magasin avec l'odeur du chien heb uitgekraamd.
  
7. Mijn webzijde moet verdomme nodig opgekalefaterd. Ik moet uitgedaagd worden in plaats van het molensteengevoel dat mijn site me nu geeft. Ik ben nog lang niet uitgeschreven, maar wel uitgekeken op de trucjes die ik hier publiceer. Een nieuwe lay out met nieuwe rubrieken will do the trick. Maar dat is nu nog even toekomstmuziek, want ik heb kutsmoezen te over.
 
À la semaine prochaine!

Reacties

soes op 19-10-2006 20:10
Ach, zelfs je kutsmoezen lezen lekker weg, dus van mij mag je..... 
Polle op 19-10-2006 20:59
Ce sont des faux-fuyants de la tirelire. Zo klinken kutsmoesjes toch opeens geheelgerechtvaardigd en frivool.
Zezunja op 19-10-2006 21:52
'des faux-fuyants de la tirelire'
Cool!
En dan zijn faux-fuyants dus smoesjes en la tirelire een (excusez) kut? Of heb ik dat verkeerd geanalyseerd?
Polle op 19-10-2006 22:54
Helemaal goed geanalyseerd. Tja...une tirelire...ik kan er ook niets aan doen.
Cockie op 20-10-2006 09:24
Zo. Dat is er weer uit :-) 
J op 20-10-2006 11:40
"in ieder mens schuilt een cowboy."
 
de zus van protteke
Yuri Maanzand op 20-10-2006 12:01
(En in iedere cowboy schuilt een protteke)
Frank op 21-10-2006 20:47
@2, mee eens Zez, overmoed is goed.
Zonder overmoed zat ik nu achter pseudo-kogelvrij glas met klanten af te rekenen in een tankstation in bright lights, big city Venlo ipv van bij HP in gezellig Dublin!
Zonder overmoed was Baron von Münchhausenkopje onder gegaan ipv zich aan zijn eigen haren omhoog getrokken tehebben uit het moeras waarin-ie beland was!
 
@7, dus je wilt graagmet stylesheets aan de slag.
Waarom download je geen trial versie van Dreamweaver (tegenwoordig ook al van Adobe) en ga ermee aan de slag, experimenteer en oefen en google de achtergrond kennis die je niet vindt in de Help files (of wees vrij om me inzake je CSS issue (etc) te benaderen via email. Is maar een suggestie hoor :-)
 
Cheerio,
Frank
Fietje op 21-10-2006 21:32
Heb jij hier iets mee te maken Zezunja? Aanslag op Nederland omdat je er nu zelf niet meer woont?
Mostert op 22-10-2006 00:19

Eindelijk!!!!
 
Mostert forum heeft nu ook een sub forum aangemaakt voor jullie punt.nl loggers, aangezien dat er iedere dag nieuwe bekende en (nog) minder bekende zich aansluiten op Mostert Forum.
 
Je kunt  daar alles kwijt over je log. We hebben een support topic met een moderator die je kan helpen.

Ben jij een actieve of beginnende punter die met vragen zit over het plaatsen van een kopfoto, plaatje, mp3tje, filmpje en/of zoek je de scripts en tips daarvoor of andere problemen stel dan gerust je vraag.
 
Ook kun je gewoon meekletsen  bij de zeer  diverse onderwerpen op het forum!!

Kom maar eens kijken!!
 
Wil je meer bezoekers op je Punt.nl log?? Op Mostert Forum mag je 1x per kalenderjaar je log promoten!!
 
Registreer je vandaag nog!!
 
juna op 23-10-2006 11:19
'Ik grossier in kutsmoezen'.
Hè. Nog steeds?
Zezunja op 23-10-2006 12:38
Ja, als je erin grossiert dan is je voorraad eindeloos.
Maar wie weet dat ik me vandaag eens gedisciplineerd ga gedragen, ondanks van alles en nog wat. 
prutsmuts op 23-10-2006 22:50
six feet, 'k zit er op NL3 weer helemaal in. je maakt me wel'n beetje bang...
rolex op 01-12-2009 07:43
what?
Julie op 19-01-2010 13:15
@6, van dat stemmen. Ik was compleet geschandaliseerd toen ik moest bijzitten. Ik woonde toen al in Mechelen, maar mocht toch nog opdraven in Zaventem, zo'n gewraakte gemeente in de rand. Ik ben zelf Nederlandstalig en ik werd ook op de vingers getikt toen ik een Frans woord in de mond nam om een oudere man verder te helpen. Ik heb toen fameus op mijn tanden moeten bijten om die flauwekul niet aan te kaarten. Zat dan ook naast zo'n ongelofelijke lul die dat allemaal perfect normaal vond. Om de muren van op te lopen, die kleinburgerlijkheid!
yuh op 28-01-2011 13:15
<a href="http://www.e-goodbags.com" target="_blank">Replica Gucci handbags</a>
<a href="http://www.e-goodbags.com" target="_blank">Replica Dior handbags</a>
<a href="http://www.e-goodbags.com" target="_blank">Replica Chanel Handbags</a>
<a href="http://www.e-goodbags.com">Wholesale Replica Handbags</a>
tiffany op 30-01-2011 03:47
tiffanyco managedtodevelopadvancingscreentiffanyoutlet  
thatarenotindivisibleallotforworkingbutcommitalsokeeping
watchgermaneoncetheflurrybobby-soxerbringsthis tiffanyrings toacarouseafterwards.

 

http://www.tiffanycooutlet.com

 

jeans outlet op 30-01-2011 03:47
GetthenewestCouponsCodes,PromotionsandSpecialOffersfrom
 Dieseljeans.Whiledeliberationapeculiarityasgoodasdesign,
 skinnyjeanshavebeenchic,voguish,sizzling,invogueasgoodasevensimplywashable!TrueReligionJeans'slowrisebootcut'BillyBigT'withbackflaps.
NaturalWhipstichBigTthreadcombination.http://www.jeansoutlet-usa.com

 

 
wowdota op 29-07-2011 11:49

  Coach Outlet , which one like the simple, durable and unique style to win consumers. Coach Outlet Store Online  inception, it is a family of six from the leather master cobbler joint management. Coach Outlet Online  leather factory is still the delicate art of leather master is responsible for most of them have more than 20 years experience in leather, so for every Coach Outlet Stores  terms of the master cobbler, Coach Outlet Store  is not just a name of brand store, it is their painstaking efforts and heritage.

Coach Factory op 16-05-2012 04:38
test
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl